Pitbull-lecsó - egyedi humorblog

Pitbull-lecsó

Pitbull-lecsó a Facebookon RSS feed E-mail küldése a pitbull.lecso@gmail.com címre

Idegbohóc

Az Idegbohóc együttes honlapjaIdegbohóc a Facebookon Az Idegbohóc Last FM oldala Idegbohóc Twitter E-mail küldése a idegbohoc@gmail.com címre

Közlemény: a Pitbull-lecsón csak saját elménk termékei találhatók. (Egy-két kivétellel, ahol ezt megemlítjük.) Ha valami olyat találsz itt, amit már más blogon vagy oldalon láttál, akkor azt ők lopták tőlünk, és nem fordítva.

Kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

  • Demonlord98: @Sajtos001: Vedd meg oszt akkor gyorsan tudod verni a faszod (2014.10.19. 00:29) Alpári Garfield vol. 23.
  • pitbull.lecso: Egy stockholmi sörözés mit ki nem hoz az emberből! A poén evolúciója, avagy hogyan lehet hárman ki... (2014.07.06. 19:44) Cukorka
  • Cucuminator: Többet! (kérlek) (2014.06.15. 02:32) Alpári Garfield vol. 28.
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Nekem mindegy, csak sok csöcs legyen benne. (2014.04.27. 21:17) A pacsirta 3. rész
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Azt mindig megéri, feltéve ha a sajátodról van szó. (2014.04.17. 10:34) Alpári Garfield vol. 27.

Kultúra

2011.03.29. 18:53 | pitbull.lecso | Szólj hozzá!

Idén áprilistól mutatják be az Operaházban Moron Kálmán zeneszerző legújabb művét, mely a Harley Davidson motorkerékpárról szól. A posztmodern opera radikálisan szakít a konformista modernizmussal és az idejétmúlt tradíciókkal. "Célom az volt, hogy bemutassam az amerikai szabadságvágy eme rendkívüli szimbólumát" - nyilatkozta a szerző. "Csakis ennek köszönhető, hogy a zenekart a következő hangszerekből állítottam össze: preparált zongora, kereplő, basszus vuvuzela, korbács, fingópárna, vibrátor, ill. lefűrészelt csövű vadászpuska. Ez mind-mind a művészetet szolgálja. Aki ezt nem érti, nem értékeli, az egy reakciós konformista."
A mű tetőpontján megszólal a motorkórus, akárcsak Beethoven IX. szimfóniájában a vegyeskar. "Azt az ötletet, hogy emberek énekeljenek, elvetettem, mivel azt már rég meghaladta a progresszív komolyzene."  - így a szerző.
Az április 1-jei premierre máris óriási az érdeklődés; eddig több, mint 2 jegyet sikerült eladni.

A Nemzeti Galériában ápr. 10-étől lehet megtekinteni Kozlovszki Pál alkotóművész Pénisz c. posztmodern kiállítását. A kiállítás a mai hétköznapok emberének megnövekedett ingerküszöbéről elmagányosodottságáról, tehetetlenségéről és az LSD-ről szól, megtekintése 30 éven aluliaknak nem javasolt.
A kiállítást előzetesen megtekintő kritikusok pozitívan nyilatkoztak. "Vegyük például azt a képet, amin Gyurcsány, Orbán, Vona Gábor és Schiffer András szerepelnek, mint két meleg házaspár. Ez maga a színtiszta művészet. Azért jó, mert egyrészt szidja a fennálló rendszert, másrészt megbotránkoztató. Ennyi kell a művészethez. Ami nem undorító, az nem művészet, hanem nácizmus. Egyébként én is egy ilyen képet szeretnék a nappalimba" - nyilatkozta Kovács Alajos kritikus. Egy másik szakmabeli szerint "kötelezővé kellene tenni már óvodáskortól a hasonló kiállítások megtekintését".
A kiállítás kedvezményes belépődíjjal, mindössze 3500 Ft-ért lesz meglátogatható.

A Nemzeti Színházban mutatják be jövő csütörtökön Sós Giacomo darabját (Felföldi Róbert rendezésében), mely a Való VilágTM tévéműsor színpadi adaptációja. A darab nagyon kulturális, és annyira posztmodern, hogy józanon megtekinteni életveszélyes. A produkcióban a tévéből jól ismert villalakók szerepelnek, de mivel ők már a tévéműsorban is bizonyították, hogy csapnivalóan mondják fel azt a pár mondatot, ami az aktuális szövegük lenne, így a közönséget is bevonják a játékba. A darab négy felvonásból áll, melyek címe: I. Introductio II. A Kiválasztás III. A Párbaj IV. Az Orgia. Egyes kritikák szerint a műben túl kevés a perverzió (általában 25%-nál sokkal nagyobb arányt szoktak megkövetelni ahhoz, hogy valamit művészetnek lehessen nevezni), de ennek ellenére talán érdemes megnézni. Crackpipát a helyszínen biztosítanak.

 

Címkék: paródiák

A bejegyzés trackback címe:

https://pitbull-lecso.blog.hu/api/trackback/id/tr652782790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.