Pitbull-lecsó - egyedi humorblog

Pitbull-lecsó

Pitbull-lecsó a Facebookon RSS feed E-mail küldése a pitbull.lecso@gmail.com címre

Idegbohóc

Az Idegbohóc együttes honlapjaIdegbohóc a Facebookon Az Idegbohóc Last FM oldala Idegbohóc Twitter E-mail küldése a idegbohoc@gmail.com címre

Közlemény: a Pitbull-lecsón csak saját elménk termékei találhatók. (Egy-két kivétellel, ahol ezt megemlítjük.) Ha valami olyat találsz itt, amit már más blogon vagy oldalon láttál, akkor azt ők lopták tőlünk, és nem fordítva.

Kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

  • Demonlord98: @Sajtos001: Vedd meg oszt akkor gyorsan tudod verni a faszod (2014.10.19. 00:29) Alpári Garfield vol. 23.
  • pitbull.lecso: Egy stockholmi sörözés mit ki nem hoz az emberből! A poén evolúciója, avagy hogyan lehet hárman ki... (2014.07.06. 19:44) Cukorka
  • Cucuminator: Többet! (kérlek) (2014.06.15. 02:32) Alpári Garfield vol. 28.
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Nekem mindegy, csak sok csöcs legyen benne. (2014.04.27. 21:17) A pacsirta 3. rész
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Azt mindig megéri, feltéve ha a sajátodról van szó. (2014.04.17. 10:34) Alpári Garfield vol. 27.

Megértésüket köszönjük!

2011.01.22. 11:56 | pitbull.lecso | Szólj hozzá!

 

 

Címkék: egyéb humor

Az Első Magyar Ejtőernyős Huszárezred rövid története

2011.01.19. 18:02 | pitbull.lecso | Szólj hozzá!

Sok szó esik mostanában a II. világháborúról, de annál kevesebb egy, a minden csatában hősiesen helytálló kis csapatról. Ez az Első Magyar Ejtőernyős Huszárezred. Szeretnénk hát történetükkel megismertetni olvasóinkat.

 

Az ezredet vitéz nagybányai Horthy Miklós hozta létre 1941-ben. Nagy igény mutatkozott ugyanis egy olyan alakulat létrehozására, mely az ellenséges vonalak mögé szórható, és amellett gyorsan mozog. Ezért kitalálták, hogy az ejtőernyővel felszerelt honvédeket lovaikkal együtt dobják le, Álmos-52-es bombázók segítségével.

Eleinte problémát jelentett, hogy a huszárok esés közben gyakran elváltak lovaiktól, amelyek így nem igazán élvezhették az ejtőernyő nyújtotta előnyöket. Így a lovak jobb esetben fennakadtak egy fán, amelyről igen nehéz volt őket leszedni - erre külön rendszeresített lasszó szolgált. Általában azonban a földet érés után hadiélelemmé léptek elő.

Ezért később különlegesen erős sarkantyúval szerelték fel az ejtőernyős huszárokat, hogy minden körülmények között meg tudják tartani a lovakat. Az ezred így egyre nagyobb sikereket ért el. 1942 márciusában létrejött az Ejtőernyős Nehéztüzérség, majd a Biciklis Öngyilkos Alakulat, amelyek sikeresen egészítették ki a huszárezredet.

Az ezred még a háború után is működött egy ideig, azonban sajnálatos módon 1947-ben megszüntették. Helyét a Vörös Egyetértés Állami Proletár Lovasszázad vette át, amelyet aztán lassan leépítettek. A valaha dicsőséges ejtőernyős huszárezred feledésbe merült. Már csak páran emlékeznek hősi tetteikre.

 

Címkék: rajzok paródiák