Pitbull-lecsó - egyedi humorblog

Pitbull-lecsó

Pitbull-lecsó a Facebookon RSS feed E-mail küldése a pitbull.lecso@gmail.com címre

Idegbohóc

Az Idegbohóc együttes honlapjaIdegbohóc a Facebookon Az Idegbohóc Last FM oldala Idegbohóc Twitter E-mail küldése a idegbohoc@gmail.com címre

Közlemény: a Pitbull-lecsón csak saját elménk termékei találhatók. (Egy-két kivétellel, ahol ezt megemlítjük.) Ha valami olyat találsz itt, amit már más blogon vagy oldalon láttál, akkor azt ők lopták tőlünk, és nem fordítva.

Kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

  • Demonlord98: @Sajtos001: Vedd meg oszt akkor gyorsan tudod verni a faszod (2014.10.19. 00:29) Alpári Garfield vol. 23.
  • pitbull.lecso: Egy stockholmi sörözés mit ki nem hoz az emberből! A poén evolúciója, avagy hogyan lehet hárman ki... (2014.07.06. 19:44) Cukorka
  • Cucuminator: Többet! (kérlek) (2014.06.15. 02:32) Alpári Garfield vol. 28.
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Nekem mindegy, csak sok csöcs legyen benne. (2014.04.27. 21:17) A pacsirta 3. rész
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Azt mindig megéri, feltéve ha a sajátodról van szó. (2014.04.17. 10:34) Alpári Garfield vol. 27.

A legújabb trendek a HR területén

2013.06.04. 18:36 | pitbull.lecso | Szólj hozzá!

Gorilla önéletrajz

Száz éve született az a gondolatkísérlet, amely szerint egy nagy létszámú majomcsoport elég sokáig gépelve előbb-utóbb megírná Shakespeare műveit. Ezen az elven alapszik a gorilla önéletrajz, mely hatalmas sikerét annak köszönheti, hogy tartalmilag nagy mértékben eltér a szokványos CV-ktől, hiszen egy gorilla gépeli be.

Példa:

gorilla.jpg

herip   + adh75sf adfhuó bjhjhepcuo 024 8ö04hö s sgpiőh oipjnsípő47847894z9 34zö dfd651awr awrfgfln  hgopbnsdgboe  ewoöwhpsd gsngh wrghnrgowegpoh őjénsdgéognposíengőöq UR Ü2EI 3QPJGOBN ON ERH N RHNERJFJ ÁÍdfmn sdjnghőwej ghőwwjie
A hátrányos megkülönböztetés megszűnése

Nagy mértékű előnyt élveznek a kiválasztási folyamatok során azok a jelentkezők, akik valamilyen oknál fogva teljes mértékben alkalmatlanok az adott munkakör betöltésére, ezáltal kizárva a hátrányos megkülönböztetést a képzettség, tudás, készségek, intelligencia, valamint egyéb kompetenciák hiánya esetén.

A szakmai tapasztalat felértékelődése

Egy-egy állás betöltéséhez egyre több előzetes munkatapasztalatra van szükség. Pályakezdők esetén az átlagos elvárás 25-30 év (adott szakmában eltöltött) idő, de egyes alsóbb és középszintű menedzseri pozíciók esetén ez akár 120-150 év is lehet.

A munkaidő meghosszabbodása

A fejlett infokommunikációs eszközök világában a hét minden napján, 24 órában történő munkavégzés már nem elég egy átlagos munkavállalótól, így egyes helyeken napi 25-26 órás, illetve heti 8 napos, (igény szerint tovább növelhető) rugalmas munkaidő megállapodásokat alkalmaznak.

A bérezési rendszer megváltozása

A juttatások szerkezete megváltozik; az alapbér lecsökken vagy teljesen eltűnik, a helyét alkalmankénti béren kívüli juttatások veszik át, pl. szóbeli dicséret, esetleg háromszög alakú sonkás szendvics.

Laposabb szervezeti struktúrák

A hatalmas, sokemeletes irodaházak helyett nagyobb alapterületű, egyszintes, földszinti épületekben történő munkavégzés.

Rugalmas, atipikus munkavégzés

Atipikusnak nevezünk minden olyan foglalkoztatási formát, ami nem egyezik meg a hagyományos, alkalmazotti, rendszeres, kötött, a munkáltató által meghatározott nappali 8 órás munkavégzéssel. Ennek megfelelően egyre inkább átalakulnak a munkavégzés módjai, egyre jellemzőbbek a teljesen egyéni időbeosztású, munkahelytől kifejezetten távol eső munkavégzés, melynek a modernebb, szélsőséges változata az egyáltalán nem dolgozás.

Címkék: paródiák egyéb humor

A bejegyzés trackback címe:

https://pitbull-lecso.blog.hu/api/trackback/id/tr175344059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.