Pitbull-lecsó - egyedi humorblog

Pitbull-lecsó

Pitbull-lecsó a Facebookon RSS feed E-mail küldése a pitbull.lecso@gmail.com címre

Idegbohóc

Az Idegbohóc együttes honlapjaIdegbohóc a Facebookon Az Idegbohóc Last FM oldala Idegbohóc Twitter E-mail küldése a idegbohoc@gmail.com címre

Közlemény: a Pitbull-lecsón csak saját elménk termékei találhatók. (Egy-két kivétellel, ahol ezt megemlítjük.) Ha valami olyat találsz itt, amit már más blogon vagy oldalon láttál, akkor azt ők lopták tőlünk, és nem fordítva.

Kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

  • Demonlord98: @Sajtos001: Vedd meg oszt akkor gyorsan tudod verni a faszod (2014.10.19. 00:29) Alpári Garfield vol. 23.
  • pitbull.lecso: Egy stockholmi sörözés mit ki nem hoz az emberből! A poén evolúciója, avagy hogyan lehet hárman ki... (2014.07.06. 19:44) Cukorka
  • Cucuminator: Többet! (kérlek) (2014.06.15. 02:32) Alpári Garfield vol. 28.
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Nekem mindegy, csak sok csöcs legyen benne. (2014.04.27. 21:17) A pacsirta 3. rész
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Azt mindig megéri, feltéve ha a sajátodról van szó. (2014.04.17. 10:34) Alpári Garfield vol. 27.

Michael Bond: Puddington legújabb kalandjai

2009.01.15. 11:10 | pitbull.lecso | Szólj hozzá!

Heti könyvajánlónkban a nagy angol író, Michael Bond könyvéből szeretnénk bemutatni egy rövid részletet, ezzel kedvet csinálva a mű megvételéhez, mely Puddington legújabb kalandjait meséli el.

   "Puddington csodálkozva nézett körül az üzletben. Ő bizony még soha ennyiféle teát nem látott! Hazájában, a Legocsmányabb, Legbűzösebb, Legvisszataszítóbb, Mindanozáltal Bizonyára Sötét Peruban örült az ember, pardon, a medve, ha egyáltalán nem ocsmány, bűzös, visszataszító, és mindazonáltal bizonyára sötét, hanem iható minőségű vizet kortyolhatott. Ekkora választék láttán nem csoda, hogy csak ámult és bámult! Igen nehéz kiválasztani, melyiket vegye le az ember, azaz a medve a bőség polcairól. Végül döntött: leemelt egy erdei gyümölcsöset, egy epreset, és egy kamillateát. Majd jó lesz, ha esetleg Mrs. Goat megfázik - gondolta elégedetten. Hazafelé menet meg is jutalmazta magát egy, a hónalja alól elővarázsolt marmeládés szendviccsel.
   Mire hazaért, éppen délután négy óra kettő perc, harmincnégy másodpercet mutatott a fali ketyegő. Épp ideális alkalom egy kis ozsonnához! - örült meg saját gondolatainak Puddington. Így aztán az egész Earl Grey család boldogan helyezkedett medvéjük köré az ozsonnázóasztalnál. A nagy alkalomból még a két szomszédot, Mr. Currywurstot és Mr. Yorkshire Puddingot is meghívták. A háziak ismét kitettek magukért: rengeteg finomság, köztük teasütemény és vajas kenyér állt a vendégek rendelkezésére. Olyan jól érezték magukat, hogy észre sem vették, hogy szalad az idő. Mr. Yorkshire Pudding meg is jegyezte:
- Ó elnézést, hogy ilyen sokáig itt tartózkodunk önöknél, de az Earl Grey család vendégszeretete egyszerűen utolérhetetlen!
- Maradjon csak, amíg a medve tartja! - mondta Mrs. Goat - már egészen megmedveltük magát.
Lett ám nagy kacagás, Puddingtonnak is majdnem kiesett a marmeládés szendvics a füle mögül.
- Kérhetnék egy csésze teát? - kérdezte Mr. Currywurst.
- Természetesen! Milyet parancsol? - válaszolt készséggel Mrs. Goat.
- Erdei gyümölcsöset. Sok tejjel.
Puddington elméjében ekkor gonosz tréfa képe bontakozott ki.
- Majd én hozok! - pattant fel hirtelen, nagy lelkesedésében pedig elcsúszott a talpához kötözve hordott marmeládés szendvicsen.
- Milyen kedves! - mosolygott Mr. Currywurst. Mindig kedvére van, ha ilyen segítőkész emberrel, pardon, medvével találkozik.
Tehát Puddington kiment a konyhába. Senkinek sem tűnt fel, hogy nem tudja elkészíteni a teát, hiszen medvéhez képest igen rendhagyó, 86 centiméteres magassága nem volt elég, hogy felérje a konyhai pultot. Azonban a konyhai asztalon egy teáskannában volt lefőzve egy igen-igen másfajta tea. Ez lesz az - s már gonoszul vigyorgott leendő tréfáján, úgymond előre ivott a medve bőrére. Alig tudta letörölni a vigyort az arcáról, mikor kitöltötte a nedűt Mr. Currywurstnak.
- Köszönöm szépen - mondta illedelmesen, Puddington pedig elegáns meghajlással nyugtázta, s várta a reakciót. A vendég belekortyolt az italába, s hirtelen eltorzult az arca. Nem tudta mire vélni a dolgot.
- Mit adtál nekem, te medve? - kérdezte dühösen. - Mert hogy nem erdei gyümölcsös tea, az biztos!
- Nem is az - itt hatásszünetet tartott -, hanem epres!
Mindenki jót nevetett azon, hogy átverte Puddington Mr. Currywurstot. A kis medve örömmel teli megelégedettségében benyúlt a sliccébe - nehogy rosszra gondoljon itt az olvasó -, és megjutalmazta magát egy marmeládés szendviccsel."

Címkék: paródiák

A bejegyzés trackback címe:

https://pitbull-lecso.blog.hu/api/trackback/id/tr6879122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása