Pitbull-lecsó - egyedi humorblog

Pitbull-lecsó

Pitbull-lecsó a Facebookon RSS feed E-mail küldése a pitbull.lecso@gmail.com címre

Idegbohóc

Az Idegbohóc együttes honlapjaIdegbohóc a Facebookon Az Idegbohóc Last FM oldala Idegbohóc Twitter E-mail küldése a idegbohoc@gmail.com címre

Közlemény: a Pitbull-lecsón csak saját elménk termékei találhatók. (Egy-két kivétellel, ahol ezt megemlítjük.) Ha valami olyat találsz itt, amit már más blogon vagy oldalon láttál, akkor azt ők lopták tőlünk, és nem fordítva.

Kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

  • Demonlord98: @Sajtos001: Vedd meg oszt akkor gyorsan tudod verni a faszod (2014.10.19. 00:29) Alpári Garfield vol. 23.
  • pitbull.lecso: Egy stockholmi sörözés mit ki nem hoz az emberből! A poén evolúciója, avagy hogyan lehet hárman ki... (2014.07.06. 19:44) Cukorka
  • Cucuminator: Többet! (kérlek) (2014.06.15. 02:32) Alpári Garfield vol. 28.
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Nekem mindegy, csak sok csöcs legyen benne. (2014.04.27. 21:17) A pacsirta 3. rész
  • Cucuminator: @pitbull.lecso: Azt mindig megéri, feltéve ha a sajátodról van szó. (2014.04.17. 10:34) Alpári Garfield vol. 27.

A Zöldkereszt mozgalom tovább bővül!

2011.02.28. 12:20 | pitbull.lecso | Szólj hozzá!

Mindannyian hallottunk már a Zöldkereszt mozgalomról. A zöld keresztet viselő orvosok büszkén vállalják, hogy becsületesek, és kizárólag a beteg érdekeit szolgálják, azaz nem fogadnak el hálapénzt. Az egészségügyi rendszerben azonban további szimbólumok is helyet kaptak, s a jelrendszer napról-napra tovább bővül. A Pitbull-lecsó blog utánajárt a dolognak, hogy olvasóink mindig tudják, egy adott orvos mire számít, miután készségesen meggyógyította, vagy megvizsgálta őket.

A sárga kereszt a mérsékelt hálapénz ellenes magatartásra utal. Ezen jelet viselő orvosok elfogadják a borítékot, de lelkiismeret-furdalásuk van közben, valamint 10.000 Ft-nál nagyobb összeget nem vesznek át.

 

 

A vörös kereszt megtévesztő lehet, mert nagyon hasonlít a Nemzetközi Vöröskereszt, a pártatlanság, semlegesség, emberiesség, egyetemesség és önkéntesség egység elvei alapján működő nemzetközi segélyszervezet, valamint a Magyar Vöröskereszt jelére is. Azonban ennek a jelentése épp ellenkező: viselője arcátlanul magas összeget is szívesen fogad, sőt vár el pácienseitől. Ezzel a rendkívül okos fogással nagyon nehéz kiszűrni ezeket az orvosokat, így óvakodjunk tőlük!

A vöröst kereszt egyik altípusa a kiegészítő táblával rendelkező változat, melyen azon időintervallumok láthatók, melyekben az orvos elfogadja a hálapénzt, ezeken kívül erkölcse sziklaszilárd lábakon áll. Fontos, hogy több intervallum esetén azokat pontosvesszővel válaszuk el, valamint a nemzetköziség érdekében az "hour" szó rövidítését is illik odabiggyeszteni.

 

 

Akin EU-s kitűzőt látunk, ott jó magyar forinttal semmire sem megyünk: ők azok, akik csak euróban hajlandóak elfogadni a hálapénzt.

 

 

A disznó szimbólum annak a jelzése, hogy az illető pénzt nem hajlandó elfogadni betegétől, azonban minden egyéb típusú természetbeni juttatásra kifejezetten nyitott. Ez lehet termény, élő állat, vagy akár feldolgozott termék is, mint például hurka, kolbász, disznósajt, de kifejezetten nagy örömmel fogadják a féldisznót is.

 

Az óvszer jelzés kevésbé szemérmes doktorra utal. Ő "hálapénzképpen" kizárólag szexuális szolgáltatást hajlandó igénybe venni.

 

 

 

A vörös óvszer ennek egy speciális válfaja, melynek viselője kizárólag betegétől, vagy ha az nem ellenkező nemű, akkor legközelebbi ilyen rokonától hajlandó azt elfogadni.

 

 

 

A rózsaszín óvszer szimbólumot viselőknek nincs ilyen gondjuk: ők melegek, biszexuálisak, vagy mindenre nyitottak.

 

 

 

Azokat, akiken sör emblémát látunk, biztosra vehetjük: gyógyulásunk után hálánk jeléül meg kell hívnunk egy italra a helyi kocsmába. Amennyiben időnk ezt nem engedi, a hála kiváltható 6 dobozos vagy üveges sörrel is.

 

 

Végül pedig azon orvosok, akiken traktor jelzést fedezhetünk fel, elkötelezettek mezőgazdaság iránt. A beteg ilyenkor háláját úgy fejezheti ki, hogy a doktor, vagy annak valamely rokona tulajdonában lévő földön fél évig ingyen mezőgazdasági munkát végez. Amennyiben becsületesen végigdolgozza az időszakot, a termény 5%-a illeti meg.

Címkék: egyéb humor

A bejegyzés trackback címe:

https://pitbull-lecso.blog.hu/api/trackback/id/tr692696966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása